Naar de Website
Margadantstraat 20, 1976 DN IJMUIDEN
[email protected]
+31 (0255) 52 37 01
: Postbus 299, 1970 AG IJMUIDEN

Een groot aantal dentale praktijken werkt al jaren met de producten van Kuraray Noritake Dental. U kent ons van A-merken met een meer dan bewezen track record. Zoals de bonding CLEARFIL™ SE BOND, het composietcement PANAVIA™ V5, en de composiet CLEARFIL™ AP-X. Daarnaast heeft Kuraray Noritake ook een uitgebreid assortiment porselein en zirkonium voor indirecte restauraties waaronder de KATANA™ Zirconia Multi Layered. Met grensverleggende adhesieven, composietcementen en composieten maken we de tandzorg voor de professional én de patiënt beter en prettiger. Onze reputatie in innovatie, productkwaliteit en hoog serviceniveau zorgt er voor dat we verrassend dicht bij de tandartspraktijk staan.

Historie
Kuraray werd in 1926 in Japan opgericht door Magosaburo Ohara, en ging van start met de productie van Rayon. Deze synthetisch gefabriceerde cellulosevezel-kunstzijde, was in die tijd een nieuw en baanbrekend product. De naam Kuraray is een samentrekking van de plaats waar het bedrijf is opgericht, Kurashiki, en het product, Rayon. Vandaag de dag werken meer dan 8.300 personen bij Kuraray. De diverse halffabrikaten die geproduceerd worden door verschillende divisies vindt u terug in bijvoorbeeld het kunststof in het dashboard van uw auto, de gelamineerde ramen van de koepel van de Reichstag in Berlijn en in het kunstleer van een voetbal.

Een belangrijk aandeel in het succes heeft de tandheelkundige divisie, Kuraray Noritake Dental. Hier werd in 1981 methacryloyloxydecyldiwaterstoffosfaat, kortweg MDP, ontwikkeld: de adhesieve monomeer die duurzame bonding met glazuur, dentine en metaal inclusief metaaloxiden realiseert. Prestaties dankzij een ongekende zuiverheid die door andere, niet originele MDP-varianten, niet worden geëvenaard. Het originele MDP vindt u onder andere terug in onze CLEARFIL™-bondings en PANAVIA™-cementen.

Kuraray Noritake Dental
In april 2012 sloegen Kuraray Medical Inc. en Noritake Dental Supply Co., Ltd. de handen ineen, waardoor Kuraray Noritake Dental Inc. ontstond. Kuraray Noritake Dental streeft naar een brede synergie op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop; op die manier versterkt de onderneming haar aanwezigheid op de Japanse en mondiale markten. Het bedrijf profiteert nu van een ongekende expertise op het gebied van organische en anorganische chemie.

Benelux-vestiging
Voorop lopen in persoonlijke betrokkenheid is een van onze speerpunten. Daarvoor is kennis van de klanten en gebruikers van cruciaal belang. Daarom ook dat er een eigen Benelux-vestiging is, die weet wat er speelt in de dagelijkse praktijk. Er staat een team van 25 personen klaar met een compleet pakket producten voor de veeleisende dentale specialist. Als u belt krijgt u geen vervelend keuzemenu, maar een medewerker die u verder helpt; ook wanneer u productinhoudelijke of procedurele vragen heeft.