Naar de Website
Molenstraat 2a, 5262 ED VUGHT
[email protected]
+31 (073) 684 72 02
: Postbus 2053, 5260 CB VUGHT

Het Biocomp implantaat systeem
Voor elke indicatie een passende oplossing

BioComp biedt al sinds 1992 een aantrekkelijk implantaatsysteem voor zowel de ervaren implantoloog en kaakchirurg als de startende tandarts-implantoloog, en is tevens eenvoudig in gebruik voor de tandtechnicus en tandprotheticus. Wat uw indicatie ook is, voor elke indicatie biedt het systeem een passende oplossing.

Het in Nederland ontwikkelde en geproduceerde systeem onderscheidt zich vooral door haar eenvoud, soliditeit, unieke ontwerp en HAVD Coating. Klinisch en wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het BioComp implantaatsysteem niet alleen veilig en betrouwbaar is, maar vooral ook zeer gebruiksvriendelijk. Vele tevreden gebruikers gingen u voor!

Uniek ontwerp
Het BioComp implantaat is wereldwijd herkenbaar door haar unieke tweevoud getrapte ontwerp. Het is een biomechanisch, uitstekend uitgebalanceerd implantaat, met retentie-elementen op posities waar spanningen naar het aangrenzende bot moeten worden geleid (hals en punt), en wordt vervaardigd uit het hoogwaardige Titanium Grade V (TiAl46V).
Niet alleen de vorm, maar ook de HAVD oppervlaktestructuur (met een dikte van slechts 1,2 micron) zorgen voor een optimale ingroei van het implantaat.

Ingenieus borensysteem
BioComp biedt één uniek, gepatenteerd borensysteem voor alle implantaatdiameters en - lengtes. De eenvoud en nauwkeurigheid van het boorprotocol én de uitstekende rechtgeleiding door de geïntegreerde boorgeleiding tijdens implantatie, verzekeren een voorspelbare uitkomst voor alle indicaties. Bovendien kunt u door undersized te boren of juist te counterboren flexibel inspelen op de gewenste retentie/osteocompressie. De BioComp implantaatboren zijn maar liefst 250 keer te gebruiken.

Alles met één instrument
Het chirurgische inbrenginstrumentarium is speciaal voor het BioComp implantaatsysteem ontwikkeld, met gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt. Alle implantaten, afdekschroeven en healing abutments zijn met één instrument te plaatsen, de zogenaamde ‘dubbel zeskant’. En voor de prothetische behandeling is slechts één hexagonale schroevendraaier nodig.

Één connectie per productlijn
BioComp kent twee productlijnen: BioComp en BioConnect. Binnen deze productlijnen heeft ieder implantaat dezelfde connectie, ongeacht de diameter van het implantaat. Hierdoor zijn alle producten van dezelfde productlijn uitwisselbaar. U heeft hierdoor slechts een beperkte voorraad nodig en het vereenvoudigd het maken van een behandelplan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het BioComp implantaatsysteem? Kijk dan op www.biocomp.eu of neem contact met ons op via 073-6847200 of [email protected].